FOKUS-Pratite najbitnije vijesti

Nekategorizirano

Sudac Kolakušić uništio konkurenciju na društvenim mrežama

Objavljeno

Sudac Mislav Kolakušić apsolutni je pobjednik na društvenoj mreži Facebook na kojoj je aktivno  preko 1.500.000 hrvatskih građana. Dok se najveća većina privatnih anketa bazira na uzorku od niti tisuću građana, rezultati ostvareni na Facebooku najrealniji su pokazatelj popularnosti kandidata jer u realnom vremenu promatramo reakcije i preferencije gotovo polovice svih birača u Hrvatskoj. Uzorak koji imamo priliku promatrati na Facebooku  veći je nevjerojatnih 1.500 puta od uzorka kojeg koriste naručene ankete državnih televizija.

Mogućnost manipulacije ne postoji ili je svedena na najnižu razinu, za razliku od anketa privatnih anketnih kuća koje ne podliježu nikakvim kontrolama niti realnoj provjeri istinitosti rezultata.

Na uzorku od 35 objava 5 istaknutih kandidata na izborima za EU parlament u analizi izvršenoj 30. travnja 2019. godine dobili smo sljedeće podatke o ukupnom broju reakcija na službenim stranicama Mislava Kolakušića, Andreja Plenkovića, Davora Bernardića, Ivana Sinčića i Bože Petrova. Iz prikazanih podataka lako je uočljivo da sudac Kolakušić uživa neusporedivo veću podršku te izaziva neusporedivo više interakcija s građanima od svih ostalih kandidata zajedno.

Rezultati-za objavu