FOKUS-Pratite najbitnije vijesti

Nekategorizirano

Božo Petrov i dalje traži odštetu od Europske Unije

Objavljeno

Predsjednik MOST-a Božo Petrov je danas u Splitu istaknuo da bi Hrvatska trebala tražiti od Europske unije dodatna sredstva radi zaustavljanja masovnog iseljavanja.

“Ne postoji nijedan ekonomist u Hrvatskoj koji će reći da će se Hrvatska moći razvijati u trenutku kad postoji masovno iseljavanje, a Europska unija na bilo kakav način ne daje dodatna sredstva. Sasvim je korektno tražiti od Europske unije da nam zbog tih razloga dodijeli dodatna novčana sredstva kako ne bismo konstantno bili periferija Europe,” rekao je Petrov na konferenciji za novinare u Splitu.

Naglasio je kako trebaju postojati razlozi za ostajanje u Hrvatskoj, a to se neće dogoditi bez gospodarskog razvoja Hrvatske.

“Mi ne želimo ostati bez ljudi, a činjenica je da će na ovakav način Hrvatska doživjeti gospodarski i demografski kolaps”, upozorio je Petrov.

Mostov saborski zastupnik i kandidat te stranke na izborima za Europski parlament Miro Bulj rekao da je Hrvatska ušla u Europsku uniju “na koljenima tako što su se naše političke elite zbog svojih razloga dodvoravale europskim činovnicima”.

Ustvrdio je da se “takva poslušnost nastavlja i dalje” prema Tajaniju (predsjedniku Europskog parlamenta), Junckeru (predsjedniku Europske komisije) i Tusku (predsjedniku Europskog vijeća)

“I vidljivi su rezultati – šest godina nakon što smo ušli u EU dvije trećine Hrvatske su prazne”, rekao je, među ostalim, Bulj.

“Dok u našoj Dalmaciji raste turizam, u sinjskom, vrgoračkom i imotskom polju raste korov”

Po njegovim riječima, obećanja koja daje hrvatska vlada neće se nikad ispuniti.

“Dok u našoj Dalmaciji raste turizam, u sinjskom, vrgoračkom i imotskom polju raste korov. Dok se uvoz prehrane povećava na tri milijarde kuna, u isto vrijeme smanjuje nam se proizvodnja hrane. To znači da je Hrvatska na koljenima i da se prema Hrvatskoj Europska unija ponaša kao da smo mi njihova kolonija”, kazao je Bulj.

Oglas