FOKUS-Pratite najbitnije vijesti

Naslovnica

Usvojen Zakon o privatizaciji INA-e Predali ju ‘po hitnom postupku’

Objavljeno

U Saboru se danas je bilo burno tijekom rasprave o Zakonu o privatizaciji INE. Zastupnik Mosta Miro Bulj u jednom je trenu na mobitelu pustio budnicu “Ustani bane” te je posvetio “svim mađaronima ovdje koji će glasati za ovaj zakon”, prenosi dnevnik.hr.

Nakon što je Bulj prekinuo pjesmu, oglasio se i Ivan Pernar koji se žalio na kršenje poslovnika od strane Bačića na što mu je Jandroković poručio kako on ne zaslužuje niti opomenu.

Miro Bulj je potom ponovno pustio “Ustani bane” te ovaj put poznatu hrvatsku budnicu “oplemenio” i vlastitim vokalom.

INA-u predali ‘po hitnom postupku’

Predsjedavajući Gordan Jandroković zamolio je Bulja da prekine te zamolio saborsku službu da isključi razglas nakon čega je određena stanka.

U Saboru su SDP-ovci danas branili svojih 300-tinjak amandmana na izmjene Zakona o Ini koje su podnijeli jer isti nije bio u redovitoj, već u hitnoj saborskoj proceduri, prozivajući HDZ-ovce da se njihov slogan “Vjerodostojno” odnosi jedino na “vjerodostojnu izdaju povjerenja birača”, jer Vlada predaje Inu u ruke Mađara te izdaje nacionalne interese.

“Ovaj zakon uređuje područje privatizacije najveće hrvatske kompanije i tražio bi ozbiljnu i sveobuhvatnu raspravu. No, Vlada je promijenila pristup pa je savjetovanje bilo u razdoblju kada ga građani nisu mogli ni primijetiti, za vrijeme božićnih blagdana, nije trajalo ni u punom obimu od 30 dana, a onda je još upućen i u hitnu proceduru”, zamjerao je SDP-ovac Peđa Grbin.

Davor Bernardić pozvao je sve koji su protiv predavanja Ine u mađarske ruke da iziđu iz sabornice, a onda je izglasan zakon sa 76 ruku. ‘ZA’ su glasali Hrvoje Zekanović (HRAST) i Zlatko Hasanbegović (NZH).